Ați auzit deja despre orteza epicondilită?

Aveți întrebări legate despre eficitatea și funcționarea acestei orteze epicondilită? Noi vă suntem la dispoziție pentru a vă oferii un răspuns foarte simplu, cu ajutorul căruia dorim să vă lămurim în acest domeniu.
Apare de multe ori o dificultate, care poartă numele de cotul tenismanului (epicondylitis lateralis humeri), dar în acest moment trebuie să vă înșelăm un pic, deoarece această dificultate nu doar la sportivi apare, așa cum cred mulți dintre oameni, ci la oricare persoană dintre noi, care depune efort fizic intens și ca urmare apare inflamarea unui tendon, cu numele de „ cotul tenismanului”, și a periostului la nivelul inserției mușchiului pe os. Această dificultate la nivelul cotului a primit denumirea aceasta deoarece cel mai des este întâlnit la jumătate din sportivii care joacă tenis, din cauza suprasolicitării și din cauza acumulării unor microtraumatisme. Dificultatea cotul tenismanului cel mai des este întâlnit la adulți și la vârsnici, deoarece musculatura adolescenților și copiilor are o elasticitate mai bună.
Tratamentul de bază al acestei patologii conține orteza epicondilită. Această orteză epicondilită este foarte utilă în vindecarea acestei patologii deoarece aplică o presiune bine orientată pe care o controlează asupra musculaturii antebrațului, astfel ameliorează durerea. În cazul unei dureri acute după ce durerea a dispărut este deasemenea foarte important să purtăm această orteză epicondilită în continuare în scop profilactic, ca să prevenim apariția durerii din nou, în momentul în care efectuăm diverse mișcări care solicită brațul și antebrațul, cum ar fi la sport sau la alte mișcări repetitive la nivelul cotului.


Simptomele epicondilitei laterale sunt: -apare durere la musculatura antebrațului și la nivelul cotului; -la strângerea în palmă a diferitelor obiecte sau la ridicarea acestora simțiți o slăbiciune în braț; -aproape de cot simțiți o durere profundă, cum ar fi arsură în momentul în care mișcați cotul sau încheietura mâinii. Această durere poate iradia inclusiv în umăr.
Poziționarea corectă a fixării ortezei epicondilită este deasemenea foarte importantă, la 2 cm mai jos de cot. Orteza trebuie poziționată peste musculatura care devine proeminentă la extensia degetelor, încheietura mâinii. Este foarte important să ținem cont de faptul că atunci va fi orteza poziționată corect când vom simții o tensiune dacă ne încordăm musculatura, dar este important să nu simțim această tensiune și atunci când musculatura nu este încordată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *